Mjau stöttar Vilse.nu

Det finns över 100 000 hemlösa katter i Sverige. Det vill vi tillsammans med Svenska Kattskyddsförbundet, SVEKATT ändra på.

Vilse.nu ska se till att fler bortsprungna katter hittar hem

VILSE.NU är en nystartad samlingsplats på nätet som ska se till att fler bortsprungna katter återförenas med sina familjer. Katten är Sveriges populäraste husdjur, och det beräknas finnas uppemot 1,5 miljoner katter i landet. Frågor som rör ID-märkning, registrering och kastrering är viktiga för att färre katter ska bli hemlösa. Men när olyckan är framme, och katten redan har förvunnit kan samlingsplatsen VILSE.NU hjälpa den bortsprungna katten att hitta hem igen. 

Vi har samarbetat med SVEKATT tidigare. När vi tog initiativ till en namninsamling för obligatorisk ID-märkning av katter i november 2015, var SVEKATT den naturliga samarbetspartnern. Hela 14 322 personer skrev under för en förändrad lagstiftning. Även här var det slutgiltiga målet är att minska antalet hemlösa katter.

Allt tyder på att en ny djurskyddslag presenteras under 2016. Då hoppas vi att den slående responsen på uppropet ska bidra till att frågan om ID-märkning av katter tas på allvar. Obligatorisk ID-märkning och registrering är verkligen ett steg i rätt riktning, men det behövs mer. Till exempel ett uttalat förbud mot att överge sin katt. Det skulle förstärka effekten ytterligare.  


Hjälp oss kämpa för:

  • Lagstiftning om obligatorisk ID-märkning

  • Att alla registrerar sina katter

  • Att fler kastrerar sina katter

  • Att minska siffran 100.000 hemlösa katter i Sverige

  • Att inga katter blir övergivna

  • Att oönskade katter får ett värdigt liv

  • Att öka kattens värde

 

Uppmana fler att id-märka, registrera och kastrera

Om fler kattägare valde att göra det skulle antalet hemlösa katter minska. Och med det allt onödigt lidande. Anledningarna till att människor väljer att inte kastrerar sin katt varierar, men en vanlig missuppfattning är att man tror att katten mår dåligt av det – när det i själva verket är tvärtom. En kastrerad katt slipper styras av den starka könsdriften och blir därför ofta både lugnare och mer tillgiven.

Vilse.nu

ID-märk och registrera #3

Kastrera fler katter #2

Katters värde #1

Nyheter hos MJAU!

Enportion med smak av lax
Enkel att servera
Multibox med 12 måltider
Perfekt för den kräsna
Härlig paté med strömming
Strömming hela dagen