Byta foder till en kattunge, så här gör du

När du hämtar hem din kattunge får du oftast med dig ett foder från din uppfödare, som fungerar bra i början. Men en katt behöver olika foder i olika perioder i livet. Du kanske vill byta foder direkt, men vi rekommenderar att du väntar minst en månad innan din nyinflyttade kattunge serveras sin nya mat. För många förändringar samtidigt kan stressa katten.

Byt foder succesivt

När du bestämt dig för att byta foder, är det viktigt att du gör det långsamt. Du fasar in det nya fodret succesivt. Det är inte ovanligt att katter reagerar på foderbyte. De kan till exempel bli dåliga i magen. Stanna då upp och minska mängden av det nya fodret tills kattens mage har vant sig, sedan kan du succesivt öka igen. Kom ihåg att alla katter fungerar olika, därför tar det olika tid för olika katter, så stressa inte.

Hur byter man foder?

Du kan utgå från denna tabell när du byter foder:

  • Dag 1-3: 25% nytt foder och 75% gammalt foder i skålen
  • Dag 4-7: 50% nytt foder och 50% gammalt foder i skålen
  • Dag 8-10: 75% nytt foder och 25% gammalt foder i skålen
  • Dag 11 och framåt: 100% nytt foder i skålen

Foder för olika livsstadier och behov

Mjau har foder för de flesta behov. All vår mat tillverkas på utvalda råvaror och är framtagen på ett ansvarsfullt och naturligt sätt, utan onödiga tillsatser och helt utan tillsatt socker. Fråga oss gärna om du har frågor. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt foder till din katt!

>> Läs mer om Mjaus kattfoder