Utsatta katter räddas till kärleksfulla katthem

Problemet med hemlösa katter växer och katthemmens resurser är knappa. För att stödja katthemmen har Mjau startat en gåvoshop där du kan skänka kattmat och på så vis hjälpa de missar som haft turen att räddas till ett kärleksfullt katthem.

Katthemlöshet, ett problem som växer

Runt om i landet finns det mängder av katthem som tar hand om hemlösa katter. De katter som har blivit räddade till något av dessa hem har haft tur. De får både vård och kärlek. Men eftersom de flesta av katthemmen till stor del drivs av ideella krafter, förutom av kärleken till katterna, är behovet av hjälp stort. Donationer som kommer in ska täcka både sjukvård och mat, samtidigt som problemet med hemlösa katter växer.

Mjaus Katthjälpar-paket – gåvor som gör skillnad

Det är av den anledningen som kattmatsföretaget Mjau har startat en gåvoshop, där människor kan köpa Katthjälpar-paket med kattmat som sedan skänks till katthem över hela landet. Gåvor som gör skillnad för hemlösa katter.

"Det är ett sätt för oss, som brinner för att alla katter ska ha ett värdigt liv, att hjälpa dem som hjälper utsatta katter", säger Sofia Lidenhed som är marknadschef med ansvar för Mjau på Doggy AB. "Samtidigt gör vi det enkelt för alla privatpersoner som känner att de också vill göra något för de hemlösa katterna."

"Genom att köpa något av de tre gåvopaketen, som finns i tre olika storlekar, gör man verkligen stor skillnad för missarna. Det är ju minst sagt en kärleksfull gåva till kattvännen", avslutar Sofia.

Mjau skänker 3 kilo extra kattmat per köp

Gåvoshopen är ett riktigt hjärte-projekt för Mjau. Själva gör de ingen vinst på gåvorna som människor köper. Mellanskillnaden, mellan tillverkningskostnaden och försäljningspriset, är liten och täcker precis distributionen till katthemmen. För varje köp som görs i gåvoshopen skänker dessutom Mjau 3 kilo extra kattmat, och lägger alltså till ännu fler portioner när maten sedan levereras till katthemmen.

Mätta hemlösa missar du också

Vill du också hjälpa till och mätta hemlösa katter? Besök Mjaus gåvoshop.