Om oss

Allt startade 1903 i Vårgårda, mitt i det västgötska jordbrukslandskapet har vi lagat bra mat till svenska husdjur sedan 1903. Det har vi tänkt att fortsätta med i flera sekel till!

Mjau är det svenska kattmatsmärket som lagat mat till katter i flera generationer. Mjau kattmat lagas i Vårgårda. Vår mat tillverkas på utvalda råvaror och är framtagen på ett ansvarsfullt och naturligt sätt, utan onödiga tillsatser och socker. Varje dag går 150 personer i Vårgårda till jobbet för att se till att Sveriges katter blir mätta och belåtna.

Mjau en del av Doggy AB

En dag i mitten på 1800-talet steg en ung driftig göteborgare vid namn Aron Heyman av tåget i Vårgårda. På den bördiga västgötaslätten tog han kunskapen han fått från Skottland att göra ångpreparerade havregryn till att ta vara på spillet för att sedan 1903 presentera vårt allra första hundfoder "Vårgårda Hundmjöl".

Idag är Doggy AB den största hund- och kattmatsproducenten i Sverige och har över en hundraårig tradition av djurmatstillverkning. För mer information om Doggy AB, läs mer här: www.doggyab.se

Svensk produktion

Vår fabrik tillverkar både torrfoder och våtmat och är belägen i Västsveriges vackra jordbruksbygd i Vårgårda. Här liksom i övriga Sverige använder lantbrukarna mindre kemikalier än på andra håll i världen och den svenska djurhållningen har i decennier präglats av långtgående djurskydd och säkerhet vilket gör att våra råvaror är av högsta kvalitet, utan hormoner, antibiotika och syntetiska tillsatser.