Vi älskar våra smarta förpackningar

Tetra Recart® = klimatsmart!

Du vet väl att vi tillverkar våtfoder för både hund och katt i Tetra Recart® - en kartongbaserad förpackning vars egenskaper motsvarar en konservburk, men är betydligt mer miljövänlig.

Tetra Recart® är 60% lättare än en konservburk och rymmer 18% mer på en pall än en cylindrisk konserv.

Lätt att öppna och återförsluta 

Tetra Recart® är en kartongbaserad, miljövänlig förpackning vars egenskaper motsvarar en traditionell konservburk. Förpackningen är lätt att öppna och återförsluta. Öppnad förpackning med våtfoder i Tetra Recart® håller sig minst två dagar i kylskåp. När förpackningen är slut är den enkel att skölja ur, vika ihop och återvinna som pappersförpackning.

Kontrollerade källor

Tetra Recart® förpackningarna är FSC-märkta. Forest Stewardship Council garanterar att träfibrerna i förpackningen kommer från ansvarsfullt brukade skogar och andra kontrollerade källor. FSC säkerställer att det inte fälls mer träd än vad skogen kan reproducera, att djur och växter skyddas och att de anställda har en säker arbetsmiljö och skälig lön. När du köper FSC-märkta varor gör du miljön en tjänst!

Tetra Pak® arbetar för att öka andelen FSC-märkt förpackningsmaterial. År 2009 levererade Tetra Pak® globalt 2,3 miljarder FSC-märkta förpackningar