Funktionsfoder för kastrerade katter

Smaskig våtmat till din kastrerade katt med lägre energi- och mineralnivå som tillgodoser kattens specifika behov.

När en katt kastreras förändras energibehovet och risken för övervikt ökar. Hos en kastrerad katt sjunker ämnesomsättningen med ca 30%. Vårt anpassade våtfoder för kastrerade katter har därför en lägre mineralnivå och en lägre energinivå som gör det lättare för katten att hålla vikten.

Mjau erbjuder den bästa produktkvalitén – Mjau kastrerad våtmat innehåller:

- Lägre energinivå
- Lägre mineralnivå
- Tillsatt cikoriainulin som är en naturlig fiber som bidrar till en glad kattmage
- Naturliga råvaror utan onödiga tillsatser
- Inget tillsatt socker
- Innehåller inget spannmål
- 100% animaliska proteiner

Vad händer när en katt kastreras?

När en katt kastreras förändras energibehovet och risken för övervikt ökar. Hos en kastrerad katt sjunker ämnesomsättningen med ca 30% och i kombination med minskad aktivitet och ökad aptit riskerar katten att öka i vikt och löper därmed en större risk för att utveckla diabetes.

Varför har ni tagit fram våtfoder för kastrerade katter?

88% av alla katter i Sverige idag är kastrerade och då kastrerade katter har ett förändrat behov har vi anpassat fodret till kastrerade katter. Det betyder att vi har sänkt energinivån då kastrerade katter tenderar att minska sitt energibehov och har sett över mineralbalansen för att den ska vara optimal till den kastrerade katten.

Varför är våtmat bra för kastrerade katter?

Våtmat innehåller mycket vätska vilket gör det enkelt för katten att få i sig dagsbehovet av vätska. Vätskan bidrar i sin tur till att minska risken för bildning av urinsten. Mineralhalten är också lägre vilket också minskar risken för bildandet av urinsten. Energinivån i maten är låg vilket gör det lättare för katten att hålla vikten

Vad är skillnaden på vanliga Mjaus våt och Mjaus kastrerade våtmat?

Mjaus kastrerad våtmat har; lägre energinivå och mineralnivå samt tillsatt cikoriainulin som är en naturlig fiber vilket bidrar till en glad kattmage.