En kastrerad katt har andra näringsbehov

När du kastrerar din katt ändras både dess beteende och dess fysiska förutsättningar och den får andra näringsbehov än en katt som inte är kastrerad. Då är det bra om du håller lite extra koll på din misse så att den inte går upp i vikt.

Lägre ämnesomsättning och latare dagar

30 procent, så mycket sjunker ämnesomsättningen hos kastrerade katterHos katter som blir kastrerade sjunker ämnesomsättningen med cirka 30 procent, vilket gör att de får lättare att lägga på sig om de fortsätter att äta som vanligt. Vissa missar får dessutom en större aptit, samtidigt som de inte är lika aktiva som de var före kastereringen. Om du inte vill byta foder behöver du minska mängden torrfoder med en tredjedel för att hjälpa din katt att hålla vikten. Det är också bra att byta ut en del av den resterande mängden torrfoder mot våtfoder, som generellt har lägre energiinnehåll. Som en bonus får din misse i sig mer vätska vilket kan minska risken för urinsten, något som kastrerade katter också kan få problem med.

Anpassat kattfoder kan hjälpa katten att hålla vikten

Om du tycker det känns krångligt att hålla koll på hur mycket mindre mat du bör ge din katt kan lösningen vara att byta till ett foder med lägre energiinnehåll. Vi på Mjau har tagit fram foder speciellt för kastrerade katter, för att du ska slippa oroa dig över vad din katt får i sig. Självklart finns det anpassad mat både för inne- och utekatter!

Nyhet – Mjau våtfoder för kastrerad katt

Våtfoder är extra bra för just kastrerade katter. Dels för att det generellt alltid har en lägre energinivå, dels eftersom det innehåller mycket vätska, vilket minskar risken för urinsten.

Nu har vi dessutom tagit fram ett våtfoder som är utvecklat för kastrerade missar. Det innehåller 100 procent animaliska proteiner och är fullt ut anpassat efter kastrerade katters behov med lägre energi- och mineralinnehåll. Vi har också tillsatt den naturliga fibren cikoriainulin, som bidrar till en glad kattmage. Självklart innehåller våra våtfoder inga onödiga tillsatser. Vi har inte heller tillsatt vare sig socker eller spannmål. Fodret finns i flera mumsiga smaker. Vilken blir din misses favorit?

  • Lägre energiinnehåll och mineralhalt
  • Tillagat utan spannmål
  • 100 procent animaliska proteiner
  • Inget tillsatt socker
  • Naturliga råvaror utan några onödiga tillsatser
  • Innehåller inulin, naturligt fiber för en välfungerande mage

Mjau torrfoder för kastrerad katt

Mjaus torrfoder för kastrerade katter är lagat på färsk, svensk kyckling. Dessutom har vi adderat hälsosamma mineraler och vitaminer, för att du ska kunna vara säker på att din misse får hela sitt näringsbehov uppfyllt.