Tetra Recart® – en klimatsmart, återförslutningsbar förpackning

Du vet väl att Mjaus våtfoder finns i Tetra Recart®, en klimatsmart förpackning som är snäll mot miljön och som dessutom är återförslutningsbar.

Återförslutningsbar, enkel att återvinna, lätt att transportera

Tetra Recart® är en kartongbaserad, miljövänlig förpackning vars egenskaper motsvarar en traditionell konservburk. Den har många fördelar.

Förpackningen är lätt att öppna och återförsluta. En öppnad förpackning med våtfoder håller sig fräsch i minst två dagar i kylskåpet.

När förpackningen är slut är den enkel att skölja ur, vika ihop och återvinna som pappersförpackning.

Det ryms 18 procent fler Tetra Recart® på en pall än cylindriska konservburkar. Dessutom är förpackningen 60 procent lättare än en konservburk.

FSC-märkning skyddar miljön

Tetra Recart®-förpackningarna är FSC-märkta (Forest Stewardship Council). Forest Stewardship Council garanterar att träfibrerna i förpackningen kommer från ansvarsfullt brukade skogar och andra kontrollerade källor. FSC säkerställer att det inte fälls mer träd än vad skogen kan reproducera, att djur och växter skyddas och att de anställda har en säker arbetsmiljö och skälig lön. När du köper FSC-märkta varor gör du miljön en tjänst.

Tetra Pak® arbetar för att öka andelen FSC-märkt förpackningsmaterial. År 2009 levererade Tetra Pak® globalt 2,3 miljarder FSC-märkta förpackningar.